Landscronerlaan 42

Feestelijke start bouw laatste fase LeeuwenveldIII

Woensdag 22 maart gaven wethouder Peter Eijking van de gemeente Weesp en Eltjo Bouwman directeur wonen van projectontwikkelaar Blauwhoed het startsein voor de bouw van 33 woningen in de laatste fase van LeeuwenveldIII te Weesp. Samen met de betreffende koper hesen zij een zijwand in één van de woningen met behulp van een kraan. Aannemer Van Wijnen en ingenieurs- en adviesbureau Antea Group zorgen voor de realisatie van fase 4. Naar verwachting ontvangen de toekomstige bewoners eind 2017 de sleutel.
Ode aan Weesper kunstenaars
De hofjes waaraan de woningen komen te liggen in LeeuwenveldIII zijn vernoemd naar de Weesper kunstenaars Wout van Vliet, Jakop Slegt, Thom Posthuma en Pieter van Velzen. Wethouder Eijking onthulde samen met de bedenker van de straatnamen en onder toeziend oog van nabestaanden en toekomstige bewoners een plaquette met daarop meer informatie over deze kunstenaars. De plaquette wordt geplaatst in fase 1 van LeeuwenveldIII.
Voltooiing van de wijk
LeeuwenveldIII bestaat in totaal uit 163 woningen. Deze woningen zijn in vier fasen ontwikkeld en gerealiseerd. Fases 1 en 2 zijn reeds gerealiseerd, fase 3 is in aanbouw en recent opgeleverd. Met de start bouw van fase 4 van Leeuwenveld3 nadert de voltooiing van de wijk en heeft Weesp er een geheel nieuwe woonwijk bijgekregen. Ruim opgezet, veel groen & water, gevarieerd in woningaanbod en gunstig gelegen ten opzichte van winkels, horeca en sportverenigingen, de A1, het NS-station en de Vecht.
Eerder ontwikkelde Blauwhoed de wijken LeeuwenveldI (150 woningen, opgeleverd in 1998) en LeeuwenveldII (184 woningen, opgeleverd in 2013). Deze fasen zijn al gebouwd en bewoond. De drie deelplannen hebben elk een eigen karakter. Toch zijn ze duidelijk familie van elkaar door materiaalgebruik en indeling. Kenmerkend zijn de autoluwe straten, waardoor kinderen er veilig kunnen buitenspelen.